Mayıs 29, 2009

sercan ustadan akşam yemeği.


Sercan usta iş başında. evde yalnız mı kaldın? karnın mı acıktı? ne mi yiyeceksin? basit ama doyurucu tarifler burada. öncelikle usta imajı yapmak için kafaya bir şapka ve önlük giyilir. (not:üstümde bişe yoktu ve önlüğü giyince fazla seksi oldu kusura bakmayın xD)






patatesli tavuk :
özel bir çaba sarfetmenize gerek yok. annenizin gündüzden yapıp bıraktığı yemeği ısıttıktan sonra, bir tahta kaşık yardımıyla, servise hazır hale getirebilirsiniz. ancak önemli bir noktaya parmak basmam lazım. yiyeceğiniz kadarını ayrı bir kaba alıp öyle ısıtın. zira tencerede ısıtmaya çalışıpta, kaynatırsanız ve tencerenin kapağıda kapalı tutarsanız, patatesler lapa olur ve anneniz kızar.





makarna :
gene annenizin yaptığı makarnayı buzdolabından çıkarıp, az bişe yağ ekleyipte ısıtabilirsiniz. ama fazla tutmayın, bazı makarnalar kızarıyor. bide tencereye dokunmayın sakın. makarna ısındıktan sonra üzerine ketçap,mayonez ve bilimum soslar kullanarak küçük sürprizler hazırlayabilirsiniz.







şeftalili meyve suyu :
markete giderek büyük bir kutu meyve suyu alıp bardağa koyunuz. meyve suyunun çeşidi damak zevkinize göre kayısı,şefali,vişne ve bilimum şekilde olabilir. zalim ve sıcak yaz günleri için, buzluktan temin edeceğiniz buzlarıda, meyve suyuna atıp, daha soğuk içip, daha çok zevk alabilirsiniz.





meyve salatası :
öncelikle belirteyim. meyve seçiminde özgür olabilirsiniz. ben karpuz ve kavunla falan uğraşmak istemediğim için çilek ve kayısıyla yaptım. çilek ve kayısılar iyice çıkanır. yemek sonrası için istiyorsanız, 4 çilek, 2 kayısı ve 1 adet danette yeterli olacaktır. meyveler yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır ve tabağa konulur. danette ise üzerine dökülür. tatlımız da hazırdır. önerim ise, yemek bittikten 15dk sonra yenmesi yönündedir. yoksa çok şişirir.








sigara :
yemek sonrası süper gider.

1 yorum:

  1. ahah harika olmuş xD da önlüğün içine bişeyler giyeydin xD edebinle adabınla oturucağına nıç nıç :P

    YanıtlaSil